Onderweg ‘à la Cambodien’

Ooh… The Cambodian way…

De opa van het Ta Eng Guesthouse vat onze 150 kilometer van Phnom Penh naar Kampot samen nadat Griet hem verteld had hoe we tot bij hem zijn geraakt. Door het aanstormende Khmer New Year werden we opgeslokt door een heuse volksverhuizing. De lijnbussen waren al dagen uitverkocht en we zagen ons genoodzaakt om een plekje op een minibus te zoeken. We werden met z’n vieren en drie rugzakken naast de chauffeur gerangschikt en reden meer dan vijf uur over het traject. Tot onze grote verbazing keerde de chauffeur nog even terug om wat meer volk te zoeken om in z’n bus te stapelen. Op den duur zat er 25 man in ons busje en dat was duidelijk verre van het record. Ik lach met de opmerking van de opa terwijl ik onze rugzakken naar de kamer sleep. Geradbraakt en gaar gebakken denk ik bij mezelf: “Nooit meer!”

Om de ruimte in de busjes optimaal te gebruiken wordt alle bagage aan de bus gebonden. Bij wijze van extra bevestiging worden enkele mensen op de bagage gezet.

Om de ruimte in de busjes optimaal te gebruiken wordt alle bagage aan de bus gebonden. Als bij wonder blijft alles op de hobbelige wegen aan de bus hangen.

Goedkoop op je bestemming raken? Probeer ... rechtstaan in een laadbak van een vrachtwagen!

Echt goedkoop naar Kampot? Probeer 150 kilometer rechtstaan in een laadbak van een vrachtwagen!

<<< Naar deel 12 – Een stoep om op te leven   –   Naar deel 13 – Toeristen in Kampot >>>

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked.